Maloprodaja Inđija  – 069/770-935 | Maloprodaja Beška – 069/770-893 | Veleprodaja – office@grmecin.rs

,

OSB Ploča 22mm 1,25 x 2,5m

3,690.00 rsd tabla

OSB Ploča 22mm

OSB ploča 22mm je noseći pločasti materijal na bazi drveta sa rasporedom iverja u vidu definisanih slojeva. Kao što im i ime kaže Oriented Strand Boards su ploče kod kojih je tanko i široko iverje u orjentisano u u određenom smeru, i to u spoljašnjem sloju je položeno poprečno, dok je u unutrašnjem sloju položeno uzdužno u smeru proizvodnje. Ovako spajano iverje po slojevima osigurava odličnu stabilnost pločama, kao i dobru nosivost i visok stepen čvrstoće.

Da bi ste pogledali celu ponudu i OSB ploče cene kliknite ovde

Шифра производа: 80208 Категорије: , Ознаке: , , , ,

OSB ploča 22mm

OSB ploče (Oriented Strand Board) su inženjerski drveni proizvod koji se koristi u građevinarstvu i stolarskim radovima. Ovdje su neki ključni pojmovi o OSB pločama:

 1. Sastav: OSB ploče se obično proizvode komprimiranjem i lijepljenjem tankih drvenih struktura, ili šperploča, u slojevima. Ove strukture se miješaju s ljepilom (obično smolastim vezivima poput MDI, poliuretana ili fenol-formaldehida) i zatim se pritiskaju pod toplinom i tlakom kako bi se formirale ploče.
 2. Izgled: OSB ploče imaju karakterističan izgled s grubom površinom i slojevitim izgledom. Nisu tako glatke kao šperploče i često imaju uzorak drvenih struktura vidljiv na površini.
 3. Čvrstoća i trajnost: OSB ploče su poznate po svojoj čvrstoći i trajnosti. Imaju dobre nosive sposobnosti i otporne su na savijanje, pucanje i delaminaciju. Mogu se koristiti za različite konstrukcijske primjene u građevinarstvu.
 4. Primjene: OSB ploče koriste se za širok raspon primjena u građevinarstvu i drvnoj industriji, uključujući oblaganje krova, zidova i podova; podne obloge; vanjske obloge; i kao materijal za izradu namještaja i ormara.
 5. Ekonomičnost: OSB ploče često su ekonomičnije od šperploča, što ih čini popularnim izborom za mnoge graditelje i izvođače radova.
 6. Otpornost na vlagu: OSB ploče nisu prirodno otporne na vlagu kao šperploče, pa mogu zahtijevati dodatnu obradu ili zaštitu kada se koriste u vlažnim ili mokrim okruženjima.
 7. Ekološki aspekti: OSB ploče se smatraju ekološki prihvatljivim izborom s obzirom na to da se često proizvode od brzorastućih i obnovljivih vrsta drveća. Međutim, ljepila koja se koriste u njihovoj proizvodnji mogu sadržavati formaldehid, što može predstavljati potencijalni problem za kvalitetu zraka u zatvorenim prostorima. Neki proizvođači proizvode OSB ploče s niskim udjelom formaldehida ili bez dodanih formaldehida (NAF) kako bi se riješili ovog problema.
 8. Klase: OSB ploče dolaze u različitim klasama, koje označavaju njihovu kvalitetu i namjenu. Na primjer, OSB-1 se koristi za unutarnje i nestrukturalne primjene, dok je OSB-3 prikladan za konstrukcijsku uporabu u vlažnim uvjetima.

Sveukupno, OSB ploče su svestrani i široko korišteni građevinski materijal koji pruža ekonomičnu alternativu šperploci u mnogim građevinskim primjenama. Njihove specifične osobine i prikladnost za projekt ovise o faktorima kao što su klasa OSB ploča koja se koristi, okolišni uvjeti kojima će biti izložene i namjena za koju se koriste.

OSB ploča 22mm (Oriented Strand Board) imaju širok spektar primjena u građevinarstvu, stolarstvu i drugim industrijama. Njihova čvrstoća, ekonomska cijena i raznolikost varijacija čine ih popularnim materijalom za različite konstrukcijske i dekorativne svrhe. Evo nekoliko uobičajenih primjena OSB ploča:

 1. Obloga zidova: OSB ploče mogu se koristiti kao unutarnja obloga zidova. One pružaju čvrstoću i stabilnost zidovima, a također mogu poslužiti kao podloga za tapete, boje ili druge završne zidne obloge.
 2. Podovi: OSB ploče često se koriste kao podna obloga u stambenim i komercijalnim prostorima. One su čvrste i izdržljive te mogu podnijeti opterećenje od namještaja i prometa.
 3. Krovna obloga: OSB ploče često se koriste kao podloga za krovne materijale kao što su crijep, lim ili šindra. Pružaju čvrstoću i stabilnost krovnoj konstrukciji.
 4. Subkonstrukcija za podove: OSB ploče se često koriste kao podloge za drvene podove, laminatne podove ili podne obloge od keramičkih pločica. One ravnomjerno raspoređuju teret i pomažu u održavanju ravnih podova.
 5. Konstrukcija unutarnjih pregrada: OSB ploče mogu se koristiti za izradu unutarnjih pregrada i pregradnih zidova u stambenim i komercijalnim objektima.
 6. Kutije i palete: U industriji, OSB ploče koriste se za izradu drvenih kutija, paleta i drugih pakirnih materijala.
 7. Namještaj: OSB ploče često se koriste za izradu namještaja, kao što su police, stolovi i stolice. Mogu se koristiti kao osnovna konstrukcija i zatim obložiti drugim materijalima ili završiti bojom ili furnirom.
 8. Dečji igrališta: OSB ploče mogu se koristiti za izradu površina dečjih igrališta ili sportskih terena.
 9. Dekorativne primjene: OSB ploče sve više nalaze primjenu u dekorativnom dizajnu interijera i eksterijera, gdje se koriste kao vidljivi materijal u modernim i industrijskim stilovima uređenja prostora.
 10. Ugradnja sustava za skladištenje: OSB ploče često se koriste za izradu polica, ormara i drugih sustava za skladištenje.

Važno je napomenuti da OSB ploče dolaze u različitim klasama i kvalitetama, pa je važno odabrati odgovarajuću klasu za specifičnu primjenu kako bi se osigurala trajnost i funkcionalnost projekta.